goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa krem - porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupka wyszła przepyszna. Grzanki oczywiście zastąpić można groszkiem ptysiowym

Zupa krem - porowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem - porowa

 

  • por 2 sztuki
  • bulion jarzynowy 1 l
  • serek topiony ziołowy 1 bloczek
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • wegeta
  • sól
  • masło 2 łyżki
  • grzanki

Sposób przygotowania:

Zupa krem - porowa
Pory oczyszczamy :) Kroimy w plasterki i podduszamy na maśle, podlewamy je odrobiną bulionu i dusimy do miękkości. Pory miksujemy, następnie wlewamy do nich bulion i zagotowujemy. Dodajemy serek topiony oraz śmietanę. Miksujemy na krem. Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami. Smacznego!
Zupa krem - porowa
Oczyszczaone pory kroimy w plasterki i podduszamy na maśle
Zupa krem - porowa
Miękkie pory miksujemy blenderem lub przecieramy przez sitko
Zupa krem - porowa
Następnie wlewamy do nich bulion i zagotowujemy
Zupa krem - porowa
Na koniec dodajemy ser topiony oraz śmietanę

Tagi:

pory