goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa-krem porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z dużą ilością warzyw jest pyszna i pożywana.

Zupa-krem porowa

Składniki:

Zupa-krem porowa

 

  • bulion warzywny 1 1/2 l
  • por 2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • brokuł 1 sztuka
  • serek topiony śmietankowy
  • Sól
  • makaron drobny,
  • masło

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem porowa
Por siekamy, podduszamy na maśle. Dodajemy brokuł oraz pozostałe warzywa. Całość podlewamy bulionem. Następnie dodajemy serek topiony i miksujemy. Doprawiamy do smaku. Zupę podajemy z drobnym makaronem, grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Tagi:

makaron pory