KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Zupa krem serowo-cebulowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna zupka o mocnym aromacie cebulowym i nutą delikatnego serka. Polecam!

Zupa krem serowo-cebulowy

Składniki:

Zupa krem serowo-cebulowy

 

  • 300ml bulionu warzywnego
  • 1 serki topiony Gouda
  • 1 serek topiony z pieczarkami
  • 2 mniejsze cebule
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
  • natka pietruszki lub szczypiorek do posypania

Sposób przygotowania:

Zupa krem serowo-cebulowy
Przygotowujemy wywar warzywny, jeśli chcemy bardziej leistą zupkę możemy zrobić go więcej, z 300ml wyjdzie nam gęsta zupka-krem. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Serki topione obieramy ale z opakowań ;) i również kroimy drobno. Na wolnym ogniu gotujemy bulion, do którego dodajemy serki i cebulę, podgotowujemy chwilkę i zdejmujemy z ognia a następnie nieco studzimy. Po wystudzeniu ucieramy wszystko na gładką masę najlepiej blenderem. Zupkę podgrzewamy bezpośrednio przed podaniem i doprawiamy wówczas sola i pieprzem a także posypujemy pietruszką lub szczypiorkiem. Smacznego!

Tagi:

przyprawy