Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa-krem szparagowa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupa szparagowa jest bardzo smaczna

Zupa-krem szparagowa.

Składniki:

Zupa-krem szparagowa.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem szparagowa.
Z obranych ze skórki szparagów odciąć grube końcówki i pokroić w plastry. Odcięte główki włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 3 minuty, odcedzić i włożyć o zimnej wody. Do garnka wlać bulion z kurczaka, śmietanę, dodać cukier, sól, pieprz i zagotować. Wrzucić pokrojone łodygi szparagów i gotować ok 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i dokładnie zmiksować. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami wody, połączyć z zupą, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę rozlać do talerzy, ozdobić główkami szparagów.