migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Zupa krem z białych szparagów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i pożywna zupa krem z białych szparagów. Zupka wyszła bardzo smaczna i pożywna, podałam ją z prażonymi płatkami migdałowymi a reszta rodzinki zajadała ją jeszcze z dodatkiem sera pleśniowego.

Zupa krem z białych szparagów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z białych szparagów

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z białych szparagów
Białe szparagi w przeciwieństwie do zielonych należy obrać ponieważ są lekko łykowate, najlepiej obiera się obieraczką do warzyw począwszy od główki. Odkroić twarde końcówki i pokroić na małe kawałki. 

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W garnku rozpuścić masło i zeszklić cebulę, następnie dodać pokrojone szparagi i chwilę smażyć. 

W międzyczasie pokroić w kostkę obrane ziemniaki. Następnie do garnka wrzucić pokrojone ziemniaki i całość zalać bulionem. 

Gotować do miękkości, następnie zestawić garnek z ognia. Dodać śmietankę i całość zmiksować na gładki krem. Do smaku doprawić gałką i odrobiną pieprzu. Gdyby zupa była zbyt gęsta można dolać nieco bulionu.
Zupa krem z białych szparagów
Białe szparagi w przeciwieństwie do zielonych należy obrać ponieważ są lekko łykowate, najlepiej obiera się obieraczką do warzyw począwszy od główki.
Zupa krem z białych szparagów
W garnku rozpuścić masło i zeszklić cebulę, następnie dodać pokrojone szparagi i chwilę smażyć.
Zupa krem z białych szparagów
W międzyczasie pokroić w kostkę obrane ziemniaki.
Zupa krem z białych szparagów
Następnie do garnka wrzucić pokrojone ziemniaki i całość zalać bulionem. Gotować do miękkości, następnie zestawić garnek z ognia. Dodać śmietankę i całość zmiksować na gładki krem. Do smaku doprawić gałką i odrobiną pieprzu.

Tagi:

zupa zupa krem