góralka

góralka

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Zupa-krem z brokułów

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

pożywana, rozgrzewająca zupka

Zupa-krem z brokułów

Składniki:

Zupa-krem z brokułów

 

  • 5 skrzydełek z kurczaka
  • torebka mrożonych brokułów
  • marchew, pietruszka, seler
  • 100 g serka topionego
  • 2 ząbki czosnku (niekoniecznie)
  • śmietanka 18 %

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z brokułów
Ugotować wywar na skrzydełkach i warzywach. Pod koniec gotowania wsypać zawartość torebki mrożonych brokułów. Gotować do miękkości produktów. Z zupy wyjąć skrzydełka, wywar przecedzić. Obrać mięso ze skrzydełek i razem z warzywami zmiksować na jednolitą masę, którą przełożyć do garnka z wywarem. Doprowadzić do wrzenia. Dodać serek topiony mieszając do jego rozpuszczenia. Na końcu dodać roztarty czosnek. Zupę przyprawić do smaku dodając śmietankę.
Podawać z grzankami, lub groszkiem ptysiowy.