mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa-krem z brokułów

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa-krem z brokułów.

Zupa-krem z brokułów

Składniki:

Zupa-krem z brokułów

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z brokułów
Do wrzącego bulionu wkładamy podzielony na różyczki brokuł. Obrany oraz rozgnieciony czosnek oraz liść laurowy wrzucamy do bulionu. Po około 7 minutach wyjąć liść laurowy oraz kilka różyczek brokułu. Resztę brokułu ostudzić i zmiksować. Do kremu dodać jogurt, sok z 1 cytryny, cukier, sól do smaku oraz bazylię. Podgotować na małym ogniu. Dołożyć różyczki brokułu. Plastry łososia pokroić na cienkie paski, rozłożyć na dnie 4 głębokich talerzy i wlać gorącą zupę. Zupę można też ozdobić 3-4 łyzkami płatków migdałowych.

Tagi:

brokuły