gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Zupa krem z buraków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo lubimy barszcz czerwony ale taką zupę krem zrobiłam pierwszy raz. Ale zapewne nie ostatni bo była pyszna. Zawsze jak gotuję rosół to gotuję duży garnek dzielę na porcje i zamrażam. I mam szybką podstawę zupy.

Zupa krem z buraków Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa krem z buraków

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z buraków
Do garnka wlewamy wcześnie przygotowany rosół. Zawsze mam porcję zamrożoną jak jest mało to dolewam wody. Obieramy ziemniaki i buraki które kroimy na mniejsze kawałki Jabłka myjemy wydrążamy pestki nie obieramy ze skórki kroimy w cząstki Obieramy czosnek i cebulę i też kroimy . Tak przygotowane warzywa wrzucamy do rosołu. Wrzucamy jeszcze ziele angielski i listki laurowe gotujemy. Zupę doprawiamy jak warzywa się lekko podgotują. Gdy uznamy ze warzywa już są miękkie z zupy wyjmujemy zieli i listki. Zupę miksujemy jeszcze dodajemy odrobinę cukru i albo trochę octu albo sok z cytryny mieszamy. Zupę podajemy najlepiej z kwaśną gęstą śmietaną . POLECAM!!!!
Zupa krem z buraków
Przygotowane warzywa wkładamy do rosołu i gotujemy do miękkości.