Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Zupa krem z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Najlepiej smakuje z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Zupa krem z cukinii

Składniki:

Zupa krem z cukinii

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 4 duże cukinie,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 100 g serka topionego typu ementaler,
  • sól,
  • produkty Galeo:
  • 1 łyżka Natki pietruszki,
  • 1 łyżeczka Tymianku,
  • Rosół z kury - 2 kostki,
  • Pieprz czarny mielony.

Sposób przygotowania:

Zupa krem z cukinii
Cukinię myjemy i kroimy w talarki, czosnek drobno siekamy, wkładamy do garnka i zalewamy 1 l rosołu z kury, przygotowanym wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy tymianek. Całość gotujemy pod przykryciem ok. 10 min., aż cukinia będzie miękka. Następnie zupę miksujemy na gładki krem, dodajmy topiony serek i mieszamy, aż się rozpuści. Zupę posypujemy natką pietruszki i pieprzem.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

cukinia