Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa krem z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zupa krem z dyni jest pyszna i bardzo prosta do przygotowania. Dodatek oliwy z suszoną papryką chili dodaje pikantnego smaku.

Zupa krem z dyni

Składniki:

Zupa krem z dyni

 

  • 1 udko z kurczaka
  • 20 da mięsa wieprzowego
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 kg dyni Hokkaido
  • 30 dag ziemniaków
  • 2-3 gałązki posiekanej kolendry
  • oliwa z suszoną i posiekaną papryczką chili
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • śmietana

Sposób przygotowania:

Zupa krem z dyni

ETAP 1:

Zupa krem z dyni
Obrane warzywa i mięso zalać wodą i ugotować.

Do garnka włożyć umyte mięso, dodać obraną marchew, pietruszkę i cebulę, gotować do miękkości.

ETAP 2:

Zupa krem z dyni
Obraną dynię bez pestek pokroić w drobną kostkę.

Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę.

ETAP 3:

Zupa krem z dyni
Dynię połączyć z ziemniakami i wywarem z mięsa.

Przygotowaną dynię wsypać do garnka, dodać obrane i pokrojone ziemniaki, wlać 1,5 l wywaru z mięsa i gotować do miękkości.

ETAP 4:

Zupa krem z dyni
Ugotowane warzywa zmiksować i przyprawić do smaku.

Do miękkich warzyw dodać ugotowane warzywa w rosole, zmiksować na gładki krem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i oliwą z papryczką chili. Zupę podawać z posiekaną kolendrą i kleksem śmietany.


Tagi:

zupa zupa krem