Ada / Pora coś zjeść

Ada / Pora coś zjeść

Szef Kuchni
[Przepisów: 9]

Zupa krem z gruszek, pietruszki i selera

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Aromatyczna, kremowa, idealna na kolację dla dwojga za sprawą afrodyzjaków. Zdecydowanie moja popisowa zupa!

Zupa krem z gruszek, pietruszki i selera

Składniki:

Zupa krem z gruszek, pietruszki i selera

 

  • 3-4 duże gruszki
  • 1 seler (ok. 400 g)
  • 1 pietruszka (ok. 300 g)
  • 2 łyżki masła
  • 1 duża cebula
  • woda lub delikatny bulion
  • sól, pieprz
  • oliwa truflowa

Sposób przygotowania:

Zupa krem z gruszek, pietruszki i selera
W głębokim rondlu zeszklij na maśle cebulę pokrojoną w piórka. Obraną pietruszkę i seler pokrój w sporą kostkę, dodaj do cebuli i podsmaż. Na koniec podsmażania dodaj obrane gruszki (pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki).

Do rondla wlej wodę lub bulion tak aby przykrył warzywa i gruszki. Gotuj do miękkości, dopraw i zblenduj na jednolity, gładki krem.

Przed podaniem zupę polej odrobiną oliwy truflowej.

Tagi:

seler