Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa krem z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa krem z kalafiora z dodatkiem mleka i topionego serka jest bardzo smaczna i sycącą. Można ją podawać z grzankami.

Zupa krem z kalafiora

Składniki:

Zupa krem z kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z kalafiora
Kalafior umyć, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, zmiksować. Mleko i pół szklanki wody zagotować, dodać masło, zmiksowany kalafior i topiony serek. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami wody, połączyć z zupą, zagotować. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do zupy, wsypać natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, podgrzać, podawać.