p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

SUPERPRZEPIS

Zupa-krem z kalafiora i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolorowa zupa-krem z kalafiora i marchewki z groszkiem ptysiowym

Zupa-krem z kalafiora i marchewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa-krem z kalafiora i marchewki

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z kalafiora i marchewki
Porcję rosołową zalewamy zimną wodą i gotujemy z 1 łyżeczka soli, ściągamy szumowiny z powierzchni i dodajemy 2,5 marchewki (połówkę zostawimy do dekoracji), dodajemy bulion drobiowy Babuni i gotujemy 15 minut. Połówkę kalafiora dzielimy na różyczki i dodajemy wraz z kaszą manną do zupy, gotujemy 15 minut. Mięso wyciągamy z zupy, doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem, miksujemy za pomocą blendera. W między czasie ścieramy surową marchewkę na tarce o małych oczkach. Zupę przelewamy do miseczek. Jogurt grecki mieszamy ze szczyptą soli i robimy na środku zupy kleks, a następnie wykałaczką robimy coś na a'la wąsy, tartą marchewkę układamy na środku kleksa, oraz wokół rantu miseczki, w przerwach między marchewką układamy groszek ptysiowy, dekorujemy również natką pietruszki.
Zupa-krem z kalafiora i marchewki
Porcje rosołową zalewamy zimna wodą i gotujemy z łyżeczka soli
Zupa-krem z kalafiora i marchewki
dodajemy 2,5 marchewki dodajemy bulion drobiowy Babuni i gotujemy
Zupa-krem z kalafiora i marchewki
Połówkę umytego kalafiora dzielimy na różyczki i dodajemy do zupy
Zupa-krem z kalafiora i marchewki
Wszystkie składniki zupy miksujemy za pomocą blendera