mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa-krem z kalafiora i sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna, rozgrzewająca, bardzo kremowa zupka z kalafiora

Zupa-krem z kalafiora i sera

Składniki:

Zupa-krem z kalafiora i sera

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z kalafiora i sera
Marchewkę myję, obieram i kroję w plasterki. Kroję także cebule, czosnek, a kalafiora dzielę na różyczki. Pokrojone warzywa wrzucam do garnka o grubym dnie, uprzednio dodawszy olej. Duszę z uchylona pokrywką przez około 20 minut, do miękkości marchewki. Po tym czasie dodaję przygotowany bulion, doprowadzam do zagotowania. Zmniejszam ogień i gotuję około 10-15 min. pod przykryciem. W międzyczasie ścieram ser. Do ugotowanej zupy dodaję ser, musztardę, sól i pieprz. Miksuję zupę za pomocą blendera na krem. Posypuję wierzch startym parmezanem.

Tagi:

sery ser kalafior