gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa-krem z kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taką zupę-krem podaję z gotowanym jajkiem

Zupa-krem z kalarepy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa-krem z kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z kalarepy
Kalarepę i ziemniaki obieramy, następnie kroimy w średniej wielkości kawałki. Marchewkę skrobiemy i także kroimy na kawałki. Por kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka, wlewamy 1,3 l wody i gotujemy do czasy, aż warzywa będą miękkie. Do gotujących się warzyw dodajemy kostki rosołowe i trochę soli. Zupę miksujemy blenderem na krem. Porcję zupy-krem wylewamy na talerz i układamy obrane i pokrojone na 4 części jajko.
Zupa-krem z kalarepy
Kalarepę i ziemniaki obieramy, następnie kroimy w średniej wielkości kawałki.
Zupa-krem z kalarepy
Marchewkę skrobiemy i także kroimy na kawałki.
Zupa-krem z kalarepy
Por kroimy w plasterki i z resztą warzyw przekładamy do garnka.
Zupa-krem z kalarepy
Całość miksujemy blenderem na krem .....