Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Zupa-krem z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Uwielbiam takie warzywne zupki.Ta jest bardzo pyszna,pachnąca warzywami.Polecam na lekki obiad.Tanio i pysznie.

Zupa-krem z kalafiora

Składniki:

Zupa-krem z kalafiora

Składniki:

  • 1 średni kalafior
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • pół małego pora
  • 1płaska łyżka masła
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 szklanki bulionu z warzyw

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z kalafiora
1. Warzywa oczyszczamy,obieramy i kroimy na mniejsze części. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy, następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości warzyw.

2. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy natkę pietruszki. Następnie zupę miksujemy,aż będzie gładka.

3. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy.

Rady: Ilość bulionu zależy jak gęstą chcemy mieć zupę. Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy. 

Tagi:

kalafior