monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1247]

Zupa krem z czerwonej kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zupa z czerwonej kapusty z rodzynkami i imbirem. Połączenie niezwykłe, ale bardzo smaczne i niskokaloryczne, zapraszam!

Zupa krem z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa krem z czerwonej kapusty

 

  • 270 g czerwonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 cm korzenia imbiru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka majeranku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka rodzynek sułtanek
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego 0%

Sposób przygotowania:

Zupa krem z czerwonej kapusty
Warzywa umyć i osuszyć. Marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki. Kapustę poszatkować. Cebule przekroić na 3 części. Wszystko wrzucić do garnka i zalać litrem wody. Zagotować i gotować do miękkości warzyw. Na około 2-3 minuty przed końcem gotowania dodać obrany i starty na drobnych oczkach imbir. Zdjąć z ognia. Doprawić solą,pieprzem oraz majerankiem. Zblendować na gładko.Przelać zupę na talerz, nałożyć kleks jogurtu i dodać rodzynki. Smacznego!
Zupa krem z czerwonej kapusty
pietruszkę i marchewkę pokroic na małe kawałki
Zupa krem z czerwonej kapusty
dodać poszatkowaną kapustę i gotować do miękkosci

Tagi:

kapusta