Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa-krem z krewetek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zupa-krem z krewetek

Zupa-krem z krewetek

Składniki:

Zupa-krem z krewetek

 

  • 30 dag oczyszczonych krewetek
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 200 ml kremówki
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 0,5 cebuli, posiekanej
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z krewetek
Smażymy cebulę, dodajemy czosnek, następnie pokrojone krewetki, bulion, śmietanę, pomidory, koncentrat, paprykę i gotujemy około 15 minut. Doprawiamy do smaku. Miksujemy wszystko blenderem. 

Tagi:

krewetki