migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Książka Kucharska: Obiad bez mięsa – 21 prostych i sprawdzonych przepisów

Zupa krem z pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Robiłam pieczarkową z ziemniakami, z pęczakiem i z makaronem a teraz polecam pieczarkową w postaci kremu. Taka wersja jest równie smaczna i pięknie pachnie pieczarkami.

Zupa krem z pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczarek
Pieczarki pokroić w grubsze plasterki a cebulę w kostkę. Rozpuścić masło i zrumienić pieczarki oraz cebulę.

W międzyczasie ziemniaki pokroić w kostkę.

Gdy pieczarki już się zrumienią dodać pokrojone ziemniaki. Całość zalać bulionem.

Gotować aż ziemniaki będą miękkie.

Zestawić z ognia. Dodać śmietankę i zmiksować wszystko na gładki krem.

Śmietanki można dać więcej lub w ogóle nie dodawać, ja dałam troszkę głównie dla ładniejszego koloru.

Zupkę można podać z różnymi dodatkami, u mnie po prostu zrumienione na masełku pieczarki.
Zupa krem z pieczarek
Pieczarki pokroić w grubsze plasterki a cebulę w kostkę.
Zupa krem z pieczarek
Rozpuścić masło i zrumienić pieczarki oraz cebulę.
Zupa krem z pieczarek
W międzyczasie ziemniaki pokroić w kostkę.
Zupa krem z pieczarek
Gdy pieczarki już się zrumienią dodać pokrojone ziemniaki. Całość zalać bulionem. Gotować aż ziemniaki będą miękkie.