Zupa krem z pieczarek

Babcia Halinka - Przepis na: Zupa krem z pieczarek offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Zupa krem z pieczarek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, udusić na maśle, przełożyć do garnka z


trudność: łatwe
czas:

Zupa krem z pieczarek - SKŁADNIKI:

  • 2 l wywaru z włoszczyzny
  • 40 dag pieczarek
  • mała cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 żółtka
  • szklanka śmietanki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Zupa krem z pieczarek - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, udusić na maśle, przełożyć do garnka z wywarem i zagotować. Dolać zawiesinę z mąki i pięciu łyżek wody. Gotować kilka minut, zdjąć z ognia, zmiksować i jeszcze raz podgrzać. Żółtka wymieszane ze śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru wlać do zupy, wymieszać i od razu zdjąć z ognia (nie gotować), przyprawić. Podawać z posiekaną natką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa krem z pieczarek (strona 1 z 1)  
Wokalista

Wokalista
offline

2011-03-02 21:34
mniami !
Skomentuj
Oceń:
0
cherrycola

cherrycola
offline

2012-10-30 19:33
Zapowiada się apetycznie!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Makaron z kurczakiem i dynią Gofry cappuccino Dynia panierowana w cieście
Jesienna jajecznica Dyniowa owsianka Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Sałatka z dynią i kabanosem Parówki smażone z cebulą
Szybka sałatka z wędzonym łososiem Twarożek z pomidorem, orzechami i winogronem Spaghetti z pomidorami i bakłażanem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane