Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Zupa krem z pieczarek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, udusić na maśle, przełożyć do garnka z

Zupa krem z pieczarek

Składniki:

Zupa krem z pieczarek

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczarek

Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki, udusić na maśle, przełożyć do garnka z wywarem i zagotować. Dolać zawiesinę z mąki i pięciu łyżek wody. Gotować kilka minut, zdjąć z ognia, zmiksować i jeszcze raz podgrzać. Żółtka wymieszane ze śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru wlać do zupy, wymieszać i od razu zdjąć z ognia (nie gotować), przyprawić. Podawać z posiekaną natką.

Redakcja poleca: