iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa krem z pomidorków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Uwielbiam pomidory pod każdą postacią , za co może za zawartość potasu , którego u mnie zawsze mało. Ich zapach jest obłędny a podsmażane na masełku z dodatkiem tymianku bazylii to poezja .

Zupa krem z pomidorków

Składniki:

Zupa krem z pomidorków

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pomidorków
Młode ziemniaki obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Na maśle podsmażamy posiekany czosnek dodajemy ziemniaki i smażymy chwilę . Pomidory myjemy kroimy na kawałki i dodajemy do ziemniaków . Smażymy. Dodajemy pokrojoną świeżą bazylię i tymianek do smaku. Dusimy ok 15 min. Dolewamy ok 1 szklankę bulionu zagotowujemy i blendujemy na krem. Dolewamy resztę bulionu , doprawiamy solą do smaku. Gotujemy . Na koniec wlewamy śmietanę.