CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Zupa krem z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka konsystencja o smaku rabarbaru i malin. Ciasteczka dodają obfitości a pestki słonecznika chrupkość i delikatną słoność.

Zupa krem z rabarbaru

Składniki:

Zupa krem z rabarbaru

 

  • rabarbar 500 g ( obrany )
  • woda 250 ml
  • miód prawdziwy 2 łyżki
  • galaretka malinowa ( na 500 ml)
  • biszkopty okrągłe 3 sztuki
  • herbatniki pełnoziarniste 4 sztuki
  • pestki słonecznika solone 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Zupa krem z rabarbaru
Obrany i opłukany rabarbar kroimy w kostkę.

Rabarbar zalewamy 50 ml wody i pod przykryciem gotujemy na małym ogniu do miękkości.

W drobną kostkę kroimy herbatniki i biszkopty. Ciastka mieszamy z słonymi pestkami słonecznika.

Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody.

Ugotowany rabarbar lekko blendujemy z miodem, przelewamy do galaretki ,mieszamy.

Przekładamy na półmiski i posypujemy przygotowaną mieszanką.

Tagi:

zupa rabarbar