Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa-krem z selera i pora

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 6

Marchew i seler pokroić w cienkie słupki i udusić do miękkości w części wywaru. Pod

Zupa-krem z selera i pora

Składniki:

Zupa-krem z selera i pora

 

  • por
  • 2 duże selery
  • 2 duże marchewki
  • 1 l wywaru warzywnego
  • jogurt
  • pół pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z selera i pora
Marchew i seler pokroić w cienkie słupki i udusić do miękkości w części wywaru. Pod koniec duszenia dodać pokrojonego pora (tylko białą część). Wszystko zmiksować, połączyć z resztą wywaru, gotować 10 minut na wolnym ogniu.

Gorącą zupę doprawić jogurtem, posypać natka.

Tagi:

seler