SUPERPRZEPIS

Zupa krem z zielonej sałaty

  • 4
  • 2milutka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12
Zupa krem z zielonej sałaty

Lekkostrawna zupa krem z sałaty na letni obiad czy ciepłą kolację znakomity,polecam bo bogactwo witamin!

Składniki:

Zupa krem z zielonej sałaty

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z zielonej sałaty
Ziemniak,por i cebulę obrać ,umyć pokroić w kostkę zalać bulionem i gotować około 30 minut,umytą osuszoną sałatę pokroić w paseczki,dodać do zupy -kilka pasków zostawić do dekoracji,gotować wszystko razem jeszcze 10 minut. Następnie zmiksować blenderem doprawić do smaku solą gałką pieprzem białym i sokiem z cytryny,zabielić śmietaną zestawić z ognia. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę,przesmażyć ma maśle na patelni kromki tostowe pokroić w kostkę dodać do czosnku zamieszać i chwilę smażyć wszystko razem. Zupę rozlać na talerze posypać czosnkowymi grzankami i udekorować paseczkami sałaty. Smacznego!