www.chochla.com

www.chochla.com

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Zupa-krem ze świeżych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do zupy dodać starty ogórek i posiekany koper. Wymieszać i podawać.

Zupa-krem ze świeżych ogórków

Składniki:

Zupa-krem ze świeżych ogórków

  • 3 średnie ogórki sałatkowe
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • sok z połowy cytryny
  • pół łyżeczki cukru
  • pół szklanki śmietanki kremówki
  • pół pęczka kopru
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa-krem ze świeżych ogórków

Ogórki obrać, wydrążyc nasiona, pokroić w kostkę. Zalać wywarem i gotować ok. 20 minut. Zupę zmiksować i doprawić cukrem solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zagęścić śmietaną. Do zupy dodać starty ogórek i posiekany koper. Wymieszać i podawać.