angg.

angg.

Kucharz
[Przepisów: 3]

Zupa kremowa ziemniaczana z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

---------------------------------------

Zupa kremowa ziemniaczana z pieczarkami

Składniki:

Zupa kremowa ziemniaczana z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa kremowa ziemniaczana z pieczarkami
Ziemniaki oraz cebulę obrać i pokroić w kostki. Następnie wrzucić je do gorącego bulionu i dodać liście laurowe. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Lekko ostudzić i wyjąć liście laurowe. Dodać zmiażdżony czosnek i zmiksować blenderem. Pogrzać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w plasterki. Zrumienić na oleju, dodać do zupy i razem wymieszać. Gorącą zupę krem rozlać do miseczek i udekorować listkiem zielonej pietruszki.

Tagi:

ziemniaki