malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa krewetkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię owoce morza. Zupa ugotowana na bazie krewetek jest naprawdę smaczne. Warto ją przygotować.

Zupa krewetkowa

Składniki:

Zupa krewetkowa

 

  • 20 dag krewetek,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • mały pęczek pietruszki,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 2 listki laurowe,
  • 2 marchewki,
  • 20 dag pieczarek,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Zupa krewetkowa
Gotujemy 3/4 litra wody, wrzucamy listki, pietruszkę, cebulę, czosnek, marchewki i gotujemy 20 min. przecedzamy. Pieczarki kroimy w plastry, przesmażamy na maśle, wrzucamy do wywaru, dodajemy koncentrat, krewetki, gotujemy 5 minut, podajemy od razu po ugotowaniu. Możemy doprawić jeszcze według uznania. 

Tagi:

krewetki