nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zupa krewetkowa 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żółta rybna zupa :) jedna zmoich ulubionych

Zupa krewetkowa 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krewetkowa 2

 

  • mięso + warzywa na wywar
  • 250 g krewetek
  • 1 por (biała i jasnozielona część)
  • 1 mała czerwona cebula
  • żółta papryka
  • mała puszka kukurydzy
  • papryczka chilli
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz, vegeta nature
  • opcjonalnie
  • zielona cebulka
  • zasmażka (łyżka masła + 2 łyżki mąki)

Sposób przygotowania:

Zupa krewetkowa 2
Mięso wraz z warzywami gotujemy tak jak na wywar. Pora i cebulę kroimy. W garnku rozgrzewamy olej i przsymażamy por wraz cebulą przez kilka minut na złoty kolor. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostke i dodajemy do pora i cebuli. Przysmażamy przez kilka minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę. Mieszamy i dusimy ok 3 minuty. Krewetki myjemy, czyścimy i osuszamy. Do mieszanki warzyw dolewamy ugotowany bulion. Marchewkę z bulionu kroimy w plastry i wraz z krewetkami dodajemy do zupy. Gotujemyok 5 minut. Na koniec dodajemy papryczkę chilli i doprawiamy. Jesli zupa będzie za rzadka możemy zrobić zasmażkę. Podajemy z posiekaną zieloną cebulką.Smacznego.
Zupa krewetkowa 2
Żółta zupa krewetkowa
Zupa krewetkowa 2
Gotujemy wywar z mięsa drobiowego oraz warzyw
Zupa krewetkowa 2
Przysmażamy cebulę oraz pora na złoty kolor
Zupa krewetkowa 2
Dodajemy pokrojoną paprykę oraz kukurydzę