Agnieszka S.

Agnieszka S.

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Zupa kukurydziana z kurczakiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Meksykańska zupa kukurydziana zazwyczaj podawana jest w postaci zupy-krem z grzankami. Aby danie było bardziej sycące warto dodać do niego mięso i warzywa najczęściej wykorzystywane w kuchni meksykańskiej.

Zupa kukurydziana z kurczakiem i warzywami

Składniki:

Zupa kukurydziana z kurczakiem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Zupa kukurydziana z kurczakiem i warzywami
Piersi kroimy w paski, zalewamy wodą, dodajemy mieszankę meksykańską Hortex i gotujemy do uzyskania bulionu. Bulion odcedzamy zachowując mięso i warzywa. Do buliony wrzucamy kukurydzę i gotujemy aż będzie miękka, a następnie całość blendujemy. Do kremu kukurydzianego dodajemy mleko kokosowe, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, kurkumę, curry, cynamon,sól i pieprz cayenne. Zupę mieszamy i dodajemy odcedzonego wcześniej kurczaka i warzywa Hortex.