beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Zupa majerankowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Rozgrzewająca i smaczna zupka

Zupa majerankowa

Składniki:

Zupa majerankowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa majerankowa
Ugotować udko w 2 litrach wody, wyjąć, ostudzić i rozdrobnić. Do wywaru mięsnego wrzucić pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i chwilę pogotować. Dodać marchew i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać majeranek, pokrojony por i rozdrobnione mięso. Gotować do miękkości ziemniaków. Na patelni przesmażyć mąkę na maśle i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem albo vegetą.Do zupy można użyć innego mięsa. Ja zamiast udka użyłam wieprzowiny.