anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupa marchewkowa ma delikatnie słodkawy smak ale jest rewelacyjna i wyrazista. Polecam na zimowe popołudnia.

Zupa marchewkowa

Składniki:

Zupa marchewkowa

 

  • kostka rosołowa 2 szt
  • woda 1 L
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1/2 szt
  • cebula 1/4 szt
  • 4 skrzydełka

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa
Skrzydełka umyć , włożyć do garnka i zalać wodą, gotować około 20 minut. Dodać kostki rosołowe , obraną i startą marchew. Cebulę obrać i pokroić drobno w kostkę, marchew obrać umyć i pokroić w słupki. Gotować do miękkości ale nie rozgotować warzyw, .Doprawić do smaku i podawać z makaronem ugotowanym osobno.

Tagi:

marchewka