sophiekwiatek

sophiekwiatek

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Zupa marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka zupa marchewkowa. Idealna na obiad. Można podawać z grzankami lub tostami, a nawet jako dodatek do kurczaka przygotowanego na parze:)

Zupa marchewkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa marchewkowa

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa

Marchewkę myjemy, obieramy, płuczemy i kroimy w kosteczkę, dodając drobno posiekaną cebulę, łyżkę tłuszczu i odrobinę wody i tak dusimy kilka minut po przykryciem. Potem wlewamy rosół lub wywar i wrzucamy opłukany ryż. Gotujemy aż składniki będą zupełnie miękkie. Doprawić solą i cukrem. Zupę należy przetrzeć przez sito - ja użyłam do tego blendera- i dodać resztę masła.

Redakcja poleca: