Zupa marchewkowa

sophiekwiatek - Przepis na: Zupa marchewkowa offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 10
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Zupa marchewkowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybka zupa marchewkowa. Idealna na obiad. Można podawać z grzankami lub tostami, a nawet jako dodatek do kurczaka przygotowanego na parze:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Zupa marchewkowa - SKŁADNIKI:

  • 50 dag marchwi
  • 2 łyżki margaryny lub masła
  • 1 cebula
  • 10 dag ryżu
  • 1l rosołu lub wywaru z włoszczyzny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • można zupę doprawić dodatkowo imbirem

Zupa marchewkowa - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę myjemy, obieramy, płuczemy i kroimy w kosteczkę, dodając drobno posiekaną cebulę, łyżkę tłuszczu i odrobinę wody i tak dusimy kilka minut po przykryciem. Potem wlewamy rosół lub wywar i wrzucamy opłukany ryż. Gotujemy aż składniki będą zupełnie miękkie. Doprawić solą i cukrem. Zupę należy przetrzeć przez sito - ja użyłam do tego blendera- i dodać resztę masła.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa marchewkowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak zapiekany z warzywami
Makaron z dynią i jarmużowym pesto Penne z dynią na słodko Pyszna tarta z dynią
Dyniowe racuszki Dyniowe placuszki z kaszanką Dynia z kiełbasą
Pszenny chleb na zakwasie z dyniowym puree Serowe kluski z dyniowym puree Dyniowa karpatka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj