Zupa marchewkowa

sophiekwiatek - Przepis na: Zupa marchewkowa offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 10
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Zupa marchewkowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybka zupa marchewkowa. Idealna na obiad. Można podawać z grzankami lub tostami, a nawet jako dodatek do kurczaka przygotowanego na parze:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Zupa marchewkowa - SKŁADNIKI:

  • 50 dag marchwi
  • 2 łyżki margaryny lub masła
  • 1 cebula
  • 10 dag ryżu
  • 1l rosołu lub wywaru z włoszczyzny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • można zupę doprawić dodatkowo imbirem

Zupa marchewkowa - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę myjemy, obieramy, płuczemy i kroimy w kosteczkę, dodając drobno posiekaną cebulę, łyżkę tłuszczu i odrobinę wody i tak dusimy kilka minut po przykryciem. Potem wlewamy rosół lub wywar i wrzucamy opłukany ryż. Gotujemy aż składniki będą zupełnie miękkie. Doprawić solą i cukrem. Zupę należy przetrzeć przez sito - ja użyłam do tego blendera- i dodać resztę masła.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa marchewkowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Leczo z czerwoną papryką Pomidorowa ze świeżych pomidorów Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą
Leczo z cukinią Racuszki z serkiem wiejskim i jabłkami Udka w czerwonym curry z morelami
Ciasto ze śliwkami Kacza wątróbka z jabłkami i cebulą Sałatka z prażonym sezamem
Koktajl jabłkowo-bananowy Razowy makaron z bakłażanem Dżem z borówki amerykańskiej

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane