Zupa marchewkowa

sophiekwiatek

Starszy Kucharz
Przepisy: 12
zdjęcia: 1 z 3
Zupa marchewkowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybka zupa marchewkowa. Idealna na obiad. Można podawać z grzankami lub tostami, a nawet jako dodatek do kurczaka przygotowanego na parze:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Zupa marchewkowa - SKŁADNIKI:

Zupa marchewkowa - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę myjemy, obieramy, płuczemy i kroimy w kosteczkę, dodając drobno posiekaną cebulę, łyżkę tłuszczu i odrobinę wody i tak dusimy kilka minut po przykryciem. Potem wlewamy rosół lub wywar i wrzucamy opłukany ryż. Gotujemy aż składniki będą zupełnie miękkie. Doprawić solą i cukrem. Zupę należy przetrzeć przez sito - ja użyłam do tego blendera- i dodać resztę masła.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa marchewkowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Warzywa i owoce
Prosty dżem jabłkowy Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą Torcik fasolowy z bitą śmietaną
Zapiekanka ziemniaczana A'la bigos z brukselki Serowe scones z cebulą
Chlebek Eli z suszonymi pomidorami i bazylią Chlebek Eli z dynią i orzechami włoskimi Bułeczki  śniadaniowe paprykowe
kasza kuskus z boczkiem i warzywami Papryka konserwowa z cebulą Faszerowane pieczarki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane