kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zupa marchewkowa z cielęciną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Marchewkowa dla małych mięsożerców :)

Zupa marchewkowa z cielęciną

Składniki:

Zupa marchewkowa z cielęciną

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa z cielęciną
Marchewki kroimy w kosteczkę i zalewamy bulionem.Gotujemy 30 minut na małym ogniu a potem miksujemy.Rozgrzewamy 2 łyżki masła i rumienimy na nim mąkę.Dodajemy zasmażkę do zupy i zagotowujemy.Doprawiamy do smaku solą,cukrem,pieprzem i sokiem z cytryny.Rozprowadzamy śmietanę z 1/2 szklanki zupy a potem wlewamy ją do reszty.Cielęcinę kroimy w kostkę i zrumieniamy na reszcie masła.Podajemy posypane mięsem i posiekanym koperkiem.Smacznego!!!

Tagi:

mak marchewka