WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Zupa marchewkowa z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozgrzewająca zupa marchewkowa podawana z ryżem.

Zupa marchewkowa z imbirem

Składniki:

Zupa marchewkowa z imbirem

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa z imbirem
Na patelni rozgrzewamy trzy łyżki masła i podsmażamy na nim przeciśnięty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Obraną marchew i pietruszkę kroimy w cienkie plasterki i dodajemy na patelnię. Dodajemy imbir, chili i kolendrę. Solimy i podsmażany, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie przekładamy je do gotującego się bulionu. Gotujemy ok pół godziny, a następnie blendujemy nakładką do zup. Doprawiamy pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

Tagi:

ryż marchewka