monisia_piotrusia

monisia_piotrusia

Kuchcik
[Przepisów: 5]

zupa marchewkowa z płatkami migdałów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa krem. Smacznego.

zupa marchewkowa z płatkami migdałów

Składniki:

zupa marchewkowa z płatkami migdałów

 

Sposób przygotowania:

zupa marchewkowa z płatkami migdałów
Marchewki dokładnie umyć, obrać i pokroić w plasterki.Rozgrzać masło i zeszklić ma maśle. Podlać bulionem i gotować jakiś kwadrans na małym ogniu. Przygotować blender i delikatnie zmiksować. Następnie przyprawić muszkatem i pieprzem, a także doprawić śmietaną. Delikatnie myjemy zioła, osuszamy i drobno siekamy, dodać do zupy. Na koniec uprażyć migdały i posypać wyporcjowaną zupę do talerzach.