iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa marchewkowa z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupa marchewkowa z soczewicą i pomidorami. Smaczna i rozgrzewająca, posypana orzeszkami piniowymi.

Zupa marchewkowa z soczewicą

Składniki:

Zupa marchewkowa z soczewicą

 

  • 1 szklanka soczewica czerwona,
  • 5 łyżki pomidorów z puszki,
  • 3 marchewki
  • 1/4 szt selera,
  • Sól,
  • sos sojowy,
  • pieprz biały
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki orzeszki piniowe

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchewkowa z soczewicą
Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka i podsmażamy ją na masełku. W garnku zagotowujemy wodę dodajemy stary seler i soczewicę -zagotowujemy. Dodajemy podsmażoną marchewkę. Gotujemy ok 10 min dodajemy pomidory z puszki ok 4 łyżki. Doprawiamy sosem sojowym ,pieprzem. Kiedy warzywa są miękkie miksujemy wszystko. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Orzeszki prażymy na suchej patelni. Podajemy zupkę z orzeszkami.