mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa marchwiowa z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa marchwiowa z nutą imbiru.

Zupa marchwiowa z imbirem

Składniki:

Zupa marchwiowa z imbirem

 

  • kilogram marchwi
  • duża cebula
  • łyżka startego imbiru
  • 2 l wywaru z warzyw
  • sól, pieprz
  • słodka mielona papryka
  • łyżka oliwy
  • kilka kropli sosu sojowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka gałązek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa marchwiowa z imbirem
Na początku cebulę obieramy i drobno kroimy. Marchewki myjemy i obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Odrywamy listki. Następnie cebulę oraz imbir rumienimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy marchewkę i dusimy około 5 minut. Wlewamy bulion warzywny i gotujemy , aż marchewka będzie miękka. Następnie zupę miksujemy na głaski krem. Ponownie zagotowujemy i doprawiamy solą, pieprzem , papryką oraz sosem sojowym. Dekorujemy kleksami jogurtu naturalnego oraz listkami natki pietruszki.

Tagi:

sosy marchewka