Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Zupa Meksykańka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa która nadaje się na każdą okazję !

Zupa Meksykańka

Składniki:

Zupa Meksykańka

 

  • 3 marchewki
  • 1 puszka czerwonej faoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 pietruszki
  • 0,5 malego selera korzeniowego
  • 2 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 2 cebule
  • 2 kostki rosolowe
  • czerwona papryka mielona slodka
  • pieprz czarny
  • koperek suszony
  • 4 pomidory
  • 2 lyzki koncentratu pomidorowego
  • oregano
  • bazylia
  • 2 korpusy z kurczaka
  • 2 ziemniaki

Sposób przygotowania:

Zupa Meksykańka
korpusy myjemy , nastawiamy w wodzie w czasie gdy woda bedzie nam sie nagrzewac obieramy warzywa i kroimy je na mniejsze kawalki , wrzucamy do wywaru, gdy zupa bedzie gotowala sie juz okolo 30min dodajemy przyprawy i gotujemy znow okolo 30min nastepnie wyjmujemy korpusy z zupy i studzimy aby nie poparzyc rak przy obieraniu, obrane mieso z korpusow wrzucamy do zupy ciagle gotujacej sie , dodajemy reszte sklednikow, gotujemy jeszcze 5min i gotowe.