piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Zupa meksykanka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna zupa ostro -meksykańska

Zupa meksykanka

Składniki:

Zupa meksykanka

 

  • 200g fasoli białej
  • 1 papryczka chilli
  • 3 pomidory
  • 1 papryka czerwona
  • łyżeczka curry
  • 1 średni słoik przecieru pomidorowego
  • 700ml wody
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Zupa meksykanka
Fasolę zalać zimną woda i moczyć 10 -12 godzin , następnie w tej samej wodzie lekko osolonej gotować fasolę do miękkości. Papryczkę chilli umyć i bardzo drobno posiekać , pomidory obrać ze skórki lub kupić już obrane z puszki i pokroić i w kostkę , paprykę czerwona , wydrążyć z nasion i pokroić w małą kostkę , ząbek czosnku obrać i posiekać .Do garnka wlać wodę i dodać przecier pomidorowy i zagotować , następnie wrzucić , posiekaną papryczkę chili , paprykę czerwona , posiekany ząbek czosnku , pokrojone pomidory, łyżeczkę curry, oraz fasolę odsączona z wody. Wszystko gotować jeszcze około 10-15 minut . I gotowe.