mysza13k

mysza13k

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

Zupa meksykanska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

to danie jednogarnkowe i musi byc bardzo geste

Zupa meksykanska

Składniki:

Zupa meksykanska

  • 2 duze piersi kurczaka pokrojone w kosteczke
  • cebulka drobno posiekana
  • 4 ziemniaki pokrojone w kostke
  • papryka czerwona drobno posiekana
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka bialej fasoli
  • pol lyzki masla
  • posiekany koperek zielony
  • sol,pieprz
  • smietana zaprawiona maka

Sposób przygotowania:

Zupa meksykanska

w garnku gdzie bedziemy gotowac zupe rozpuszczamy maslo wrzucamy cebulke i ja zeszklimy,wrzucic piersi i przesmazyc,dodac ziemniaki i zalac woda przyprawic,jak mieso bedzie miekkie dodajemy papryke,odsaczone fasolei wlozyc do zupy i zagotowac,zaprawic smietana zagotowac,gotowa zupe posypac koperkiem