Izaa

Izaa

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Zupa meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rozgrzewająca, pożywna i prosta zupa, która doda Wam sił do przetrwania tegorocznej zimy. Do przygotowania zupy będzie Wam potrzebny sok pomidorowy firmy Hortex, mięso wołowe, ziemniaki, cebula, fasola, kukurydza i trochę wolnego czasu. Smacznego.

Zupa meksykańska

Składniki:

Zupa meksykańska

 

  • 600 g ziemniaków (ok.7szt.)
  • 3 marchewki
  • 500 g wołowego mięsa mielonego
  • 500 g cebuli
  • 7 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 l soku pomidorowego firmy Hortex
  • chili
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska
Ziemniaki i marchew pokroić w niedużą kostkę. Zalać 2 litrami zimnej wody i gotować prawie do miękkości. Dodać po jednej puszce fasoli białej, czerwonej i kukurydzy wraz z zalewą. W miedzy czasie cebulę pokroić w piórka, a czosnek w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego i przesmażyć cebulę z czosnkiem. Do cebuli dodać mięso mielone, sól, słodką paprykę, wszystko razem przesmażyć i dodać do zupy. Dolać sok pomidorowy i zagotować. Zupę doprawić do smaku solą, chili i pieprzem. Smacznego:- )

Tagi:

mięso