Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Zupa meksykanska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Szybka i smaczna zupa na ostro.

Zupa meksykanska

Składniki:

Zupa meksykanska

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 pyszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 1 i 1/2 papryki
  • 30 dag pieczarek
  • 4 parowki
  • przyprawa meksykanska lub chilli
  • sol
  • pieprz
  • rosolek
  • maka
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykanska
Papryke i pieczarki pokroic i podsmazyc.Kostke rosolowa rozrobic w wodzie.Przelac do garnka i dodac papryke,pieczarki,pokrojone parowki,odsaczona,fasole,kukurydze i groszek.Dodac koncentrat pomidorowy , przyprawy do smaku,pogotowac.Na koniec zrobic ciemna zasmazke i dodac do zupy.

Tagi:

przyprawy mak