Strona główna Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Magdusia1312 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
zdjęcia: 1 z 1
Zupa meksykańska
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

pyszna zupa meksykańska


trudność: łatwe
czas:

Zupa meksykańska - SKŁADNIKI:

  • 50 dag chudego mielonego mięsa
  • 2 duże cebule
  • mały koncentrat pomidorowy
  • po puszce czerwonej fasoli, kukurydzy i soi
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 duże łyżki majeranku
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Zupa meksykańska - PRZYGOTOWANIE:

50 dag chudego mielonego mięsa 2 duże cebule mały koncentrat pomidorowy po puszce czerwonej fasoli, kukurydzy i soi 3 ząbki czosnku 2 kostki rosołowe 2 duże łyżki majeranku łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy sól pieprz


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa meksykańska (strona 1 z 1)  
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-11 23:04
wybaczcie, oczywiście to jest opis przygotowania:Mięso obsmażyć na oliwie z posiekaną w kostkę cebulą. W garnku zagotować 1 litr wody, włożyć rosołki, mięso z cebulą i gotować na małym ogniu 30 minut. Następnie dodać soję, fasolę i kukurydzę oraz majeranek i dolać tyle wody, by wszystkie składniki były przykryte, gotować 20 minut. Przyprawić roztartym czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem, dodać koncentrat pomidorowy. Gotować 30 minut na wolnym ogniu uważając, by mięso nie przywarło. Ostudzoną zupę wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia na gorąco z pszennymi bułeczkami.
Skomentuj
Oceń:
0
darek112

darek112
offline

2008-12-13 19:07
smaczniusia
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

malina20
gość

2009-01-13 22:15
ja robie inaczej... zupelnie inaczej... na cieplo i daje tam duzo papryki, czerwona fasole, pomidory z puszki.. no i tak ja robie jak zwykla zupe.... na miesie
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

malina20
gość

2009-01-13 22:19
sorki, zle przeczytalam bo ta Twoja tez jest na cieplo.. hehe
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Rozgrzewająca pomidorowa na żeberkach ( z imbirem) Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli Pyszna zupa śliwkowa
Rosół orientalny z kurczaka Rozgrzewający kapuśniaczek Zupa tom yum z makaronem ryżowym
Mój kapuśniaczek Zupa kalafiorowa Zupa brokułowo-porowa z ryżem
Maślana zupa pieczarkowo-kurkowa z makaronem Zupa krem z pora z grzanką z chleba Barszcz z pieczonych buraków z uszkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane