Strona główna Zupa meksykanska

Zupa meksykanska

Zupy « poprzedni | następny »
Anula - Przepis na: Zupa meksykanska offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 336
Zupa meksykanska
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Szybka i smaczna zupa na ostro.


trudność: łatwe
czas:

Zupa meksykanska - SKŁADNIKI:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 pyszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 1 i 1/2 papryki
  • 30 dag pieczarek
  • 4 parowki
  • przyprawa meksykanska lub chilli
  • sol
  • pieprz
  • rosolek
  • maka
  • olej

Zupa meksykanska - PRZYGOTOWANIE:

Papryke i pieczarki pokroic i podsmazyc.Kostke rosolowa rozrobic w wodzie.Przelac do garnka i dodac papryke,pieczarki,pokrojone parowki,odsaczona,fasole,kukurydze i groszek.Dodac koncentrat pomidorowy , przyprawy do smaku,pogotowac.Na koniec zrobic ciemna zasmazke i dodac do zupy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa meksykanska (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-05-22 17:16
Ta zupka na pewno by mi zasmakowala :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Pikantna kartoflanka Eli z groszkiem Barszcz czerwony Eli z fasolą Zupa z żółtej cukinii z marchewką
Zupa jarzynowa koniec wakacji Domowy rosół z kaczki Krem z kalafiora
Pomidorowa ze świeżych pomidorów Zupa meksykańska Zupa krem Eli z kalarepy
Szparagowy krem z kluseczkami Zupa cukiniowa z makaronem Pieczarkowa z kalarepką i cieciorką

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane