Strona główna Zupa meksykanska

Zupa meksykanska

Zupy « poprzedni | następny »
Anula - Przepis na: Zupa meksykanska offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 336
Zupa meksykanska
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Szybka i smaczna zupa na ostro.


trudność: łatwe
czas:

Zupa meksykanska - SKŁADNIKI:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 pyszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku
  • 1 i 1/2 papryki
  • 30 dag pieczarek
  • 4 parowki
  • przyprawa meksykanska lub chilli
  • sol
  • pieprz
  • rosolek
  • maka
  • olej

Zupa meksykanska - PRZYGOTOWANIE:

Papryke i pieczarki pokroic i podsmazyc.Kostke rosolowa rozrobic w wodzie.Przelac do garnka i dodac papryke,pieczarki,pokrojone parowki,odsaczona,fasole,kukurydze i groszek.Dodac koncentrat pomidorowy , przyprawy do smaku,pogotowac.Na koniec zrobic ciemna zasmazke i dodac do zupy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa meksykanska (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-05-22 17:16
Ta zupka na pewno by mi zasmakowala :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Zupa ziemniaczana ze śmietaną Brokułowo groszkowa zupa - krem Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurkumą i curry
Zupa grzybowa z uszkami Pikantna zupa grzybowa Rosołek z pulpecikami
Zupa kurkowa z makaronem Królewska kartoflanka Zupa krem z dyni
Prosty żurek na zakwasie z ziemniakami Zupa ze świeżymi opieńkami Zupa fasolowa z pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane