Strona główna Zupa meksykańska z kurczakiem

Zupa meksykańska z kurczakiem

luna19 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 3
Zupa meksykańska z kurczakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rozgrzewająca i smaczna zupka mexico


trudność: łatwe
czas:

Zupa meksykańska z kurczakiem - SKŁADNIKI:

  • 1 porcja rosołowa (kurczak)
  • 1 papryka czerwona (średnia)
  • pół cebuli
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 kukurydza
  • 1 pomidor
  • bazylia
  • czubrica czerwona
  • makaron drobny ok 4 łyżki

Zupa meksykańska z kurczakiem - PRZYGOTOWANIE:

Kolbę kukurydzy ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić i oderwać wszystkie ziarna. Porcję kurczaka wypłukać i zalać wodą ok 2 l. Nastawić na ogień. Dodać marchewkę i cebulę. Ugotować. Dodać do zupy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w kostkę paprykę, pomidor drobno pokrojony bez skórki, oraz kukurydzę (jeśli była duża to ok 3/4) i gotować zupę do miękkości. Doprawić do smaku bazylią i szczyptą czubricy. Pod koniec wyjąć kurczaka, oddzielić mięso od kości i wrzucić do zupy. Dodać makaron i jeszcze chwilę pogotować. Posypać natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa meksykańska z kurczakiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa tom yum z makaronem ryżowym Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Wyśmienita gulaszowa zupka
Ognisty kociołek Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami Piekielna zupa gulaszowa
Pikantna zupa gulaszowa Zupa na początek jesieni Zupka a'la gulaszowa z wołowinką
Zupa warzywno - mięsny mix Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa meksykańska

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane