SUPERPRZEPIS

Zupa meksykańska z mięsem mielonym

  • 11
  • Konczi Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Zupa meksykańska z mięsem mielonym Więcej zdjęć (4)

Bardzo dobra zupa meksykańska z mięsem mielonym. Doskonała jako przyjęciowe gorące danie

Składniki:

Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Zawartość puszek wraz z wodą wlać do dużego garnka (fasola czerwona, biała, kukurydza pomidory). Dolewamy około 0,75l wody i dodajemy kostki rosołowe, sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy oraz pół opakowania papryki słodkiej. Gotujemy na małym ogniu. Mięso mielone podpiekamy na patelni wraz z całym opakowaniem przyprawy meksykańskiej, następnie dodajemy posiekaną cebulkę i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojoną drobno papryczkę i dalej smażymy, do miękkości warzywek. Dodajemy pozostałą część słodkiej papryki, zioła prowansalskie i bazylię, dokładnie wymieszać i przełożyć do gotujących się warzywek. Następnie na patelnię wlewamy około szklankę wody i dodajemy 2 łyżeczki koncentratu oraz przeciskamy 3 ząbki czosnku, doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i magii. Zupę posypujemy zielona pietruszką i podajemy pieczywem bądź ryżem.


Polecamy: meksykańską zupę Gonzalesa >>>

Redakcja poleca: