wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa meksykańska z pulpecikami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pikantna , smaczna i syta zupka!!!

Zupa meksykańska z pulpecikami

Składniki:

Zupa meksykańska z pulpecikami

 

  • 500g mięsa mielonego (drobno zmielone)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 9 pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki pasty z suszonych pomidorów
  • sl, pieprz, kucharek
  • przyprawa do dań meksykańskich
  • papryka ostra i słodka w proszku
  • puszka fasoli czerwonej konserwowej
  • puszka fasoli białej konserwowej

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska z pulpecikami
Mięso przyprawić przyprawą do dań meksykańskich, solą, pieprzem, dodać wyciśnięty czosnek, jajko, uformować małe pulpeciki.



Zagotować wodę z dodatkiem kucharka, gotować w niej pulpeciki: od momentu wypłynięcia na powierzchnię ok 5 minut.




Pomidory zamoczyć we wrzątku, obrać ze skóry, wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę.



Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy, jak zacznie być miękka dodać pastę z suszonych pomidorów, papryki w proszku, smażyć jeszcze 2 minutki. Następnie dodać pomidory, dusić pod przykruciem ok 10 minut. Gotowe pomidory zmiksować, zalać 3 szklankami bulionu z pulpetów, zagotować. Przed podaniem dodać odsączoną fasolę i pulpety.