czarna-mamba

czarna-mamba

Kuchcik
[Przepisów: 6]

zupa mexicana

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

zupa jest sycąca i łatwo się ją przyrządza.

zupa mexicana

Składniki:

zupa mexicana

 

  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka fasoli czerwonej,
  • 25 dkg mięsa mielonego,
  • ketchup łagodny,
  • 2 litry soku pomidorowego,
  • kilka ząbków czosnku,
  • sól,
  • cukier,
  • majeranek,
  • 10 dkg sera żółtego startego.

Sposób przygotowania:

zupa mexicana
Mięso mielone podduszamy na oleju .
Następnie gotujemy sok pomidorowy z fasolką,kukurydza(wody nie odsączamy),dodajemy około pół butelki ketchupu oraz kilka ząbków zmiażdżonego czosnku( w zależności od upodobań) i podduszone mięso mielone oraz przyprawy.
Zupa powinna być słodko-kwaśna a nie słona, a więc cukru dodajemy w zależności od tego kto co lubi .
Zupa jest lekko gęsta.Przed podaniem posypujemy startym serem w miseczkach.
Smacznego!:)