motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa mięsna z ogórkiem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa mięsna z dodatkiem kiszonego ogórka i papryki

Zupa mięsna z ogórkiem i papryką

Składniki:

Zupa mięsna z ogórkiem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Zupa mięsna z ogórkiem i papryką
Umyte i osuszone mięso kroimy w grubszą kostkę. Dajemy na rozgrzany olej i podsmażamy. Następnie dolewamy 1,5 litra wody, dodajemy liście laurowe, ziela oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze ok.3 minut. Doprawiamy do smaku.