zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Zupa migdałowa z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa inna niż zwykle - migdałowa

Zupa migdałowa z bakaliami

Składniki:

Zupa migdałowa z bakaliami

 

  • 1 1/2 litra mleka
  • 20 dkg migdałów
  • 2 1/2 łyżki cukru
  • 5 dkg rodzynek
  • 3 dkg płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Zupa migdałowa z bakaliami
Migdały zaparzyć we wrzącej wodzie (kilka minut) i obrać ze skórek. Migdały zmielić w maszynce z dodatkiem kropli wody. Mleko ugotować z dodatkiem migdałów i cukru (10 minut). Rodzynki opłukać wodą. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Przygotowaną zupę wlać na talerz i posypać rodzynkami oraz uprażonymi migdałami.